您好,欢迎来到叨叨游戏网。
搜索
您的当前位置:首页辽宁省沈阳市2019-2020学年度高二下学期期末联考英语试题含解析

辽宁省沈阳市2019-2020学年度高二下学期期末联考英语试题含解析

来源:叨叨游戏网


2019-2020 学年度(下) 期末考试高二年级英语试卷

考试时间:100 分钟考试分数:150 分

试卷说明:本试卷分第Ⅰ卷选择题(1-35 题,共 65 分)和第Ⅱ卷(非选择题,36-47 题,共 55 分)。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。作答时,将答案写在答题纸上,写在本试卷上无效。

第Ⅰ卷(选择题 共 65 分)

第一部分阅读理解(共两节,满分 50 分)

第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)

阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。

A

Study lamps are vital to learning. Finding the best lighting for study is important for everyone. For the sake of maximizing the use of time and energy, and for the very important goal of preserving eyesight, anyone reading for understanding needs not only adequate light, but light that ensures reading with ease. Only when eye strain(疲劳) is not interfering does the learning process move forward.

Desk lamps

You can purchase a large number of stylish desk lamps from lamp stores and online. The products range from precious ones to casual ones, from traditional ones to ultra-modern(超现代的)ones. They feature such desirable additions as dimmer switches and night lights. Some have battery backup in case of power failure and a choice of OttLite bulbs that duplicate natural sunlight.

LED desk lamps

MetaEfficient reviews the most recommended LED desk lamps. These lamps come in many different styles and brand names and are valued for their directed beam of light, lack of heat and exceptional energy efficiency and brilliance. LED study lamps are made in goose neck and swivel(转圈)styles, as well as the more modern Z-bar and the human-like- figure of the Moppel light.

Safest desk lamps

According to Knol, StudyLite is the safest of all desk lamp designs. Not only does it provide LED light, freeing people from UV and IR radiation, but it has been tested to be eye-friendly. It has

all the advantages-low cost and long life-of any LED lamps, but it is also equipped with rechargeable battery. Its design and choice of colors make it desirable for more than its efficiency. 1. What is the feature of Desk lamps? A. They are bought easily online. C. Their styles are various.

B. Their prices vary.

D. They have satisfactory additions.

2. What do LED lamps and Study Lite lamps have in common? A. Low cost and long life. brightness.

C. Rechargeable batteries.

3. What is the main purpose of the text?

A. To give us some tips on how to protect our eyes. B. To give us some information on the best study lamps. C. To introduce the method of choosing a proper lamp. D. To present the finding that light affects study. 【答案】1. D 2. A 3. B 【解析】

这是一篇应用文。学习灯至关重要。找到最佳的学习照明对每个人都很重要。本文主要给读者介绍了3种最佳照明灯的信息。 【1题详解】

细节理解题。根据第二部分的They feature such desirable additions as dimmer switches and night lights. Some have battery backup in case of power failure (它们的特点是理想的附加功能,如调光开关和夜间照明。一些有电池备份,以防停电。)可知,Desk lamps的特点是它们有理想的附加功能。D. They have satisfactory additions.(它们有令人满意的附加功能)符合以上说法,故选D项。 【2题详解】

细节理解题。根据Safest desk lamps部分的It has all the advantages-low cost and long life- of any LED lamps可知,StudyLite具有所有LED灯的优点——低成本和寿命长。A. Low cost and long life.(低成本和寿命长)符合以上说法,故选A项。 【3题详解】

推理判断题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的Study lamps are vital to learning. Finding

B. Excellent energy efficiency and

D. Their design and color choice

the best lighting for study is important for everyone.(学习灯至关重要。找到最佳的学习照明对B. To give us 每个人都很重要)可推测,本文的主要目的是给读者提供一些最佳照明灯的信息。some information on the best study lamps.(为了给我们一些关于最佳学习灯的信息)符合以上说法,故选B项。

B

Growing up in England with a British father and a Chinese mother, I’ve enjoyed food from both countries ever since I was able to hold a knife and fork and chopsticks!

Mum has sweet memories of the food from her home town in Sichuan, and often cooks spicy dishes. Thanks to this, Dad has come to love hot pot! But there are still some dishes that Dad dare not try even after many years of marriage to my mother. Even today he still does not take to eating things like chicken feet.

But I enjoy that sort of food myself. Last week, I went to the butcher’s and asked, “Do you have pigs’ ears?” “No,” the butcher said, pulling at his own ears, “just these ordinary ones.” He must have thought I was joking.

Dad can cook a super “full English breakfast” of bacon, eggs, beans, sausages and toast with butter. Mum and I just have to find a way to get him into the kitchen! He also does a typical Sunday roast. We all love roast beef and vegetables.

I’ll never forget my first visit to China. Mum encouraged me to try different kinds of food. But just when I thought I could deal with all Chinese food, I came across stinky tofu, a horrible grey thing that looked and smelt like a burnt sports shoe. I gathered all my courage to take a bite and was amazed to find it wasn’t so bad. It reminded me of blue cheese, a similarly strong smelling type of food you either love or hate. Maybe I’ll fall in love with stinky tofu, someday.

People say that one man’s meat is another man’s poison, but I feel at home with food from both my cultures.

4. What can we learn from this passage?

A. I have enjoyed the food from two cultures since a little child. B. Because of my Mum, Dad loves all kinds of Chinese food. C. We all like roast beef and vegetables except Mum. D. I have fallen in love the stinky tofu now. 5. What is the character of the butcher?

A. Generous

6. What does the underlined part in paragraph 2 probably mean? A. refuse

B. like

C. allow

D. mind

7. What’s the main purpose of this passage? A. To introduce two different cultures.

B. To advise the readers to try some different food.

C. To show the different eating habits between China and Britain. D To tell a story about a child of his eating experience. 【答案】4. A 5. C 6. B 7. D 【解析】

这是一篇记叙文。文章介绍了作者作为一个中英混血儿,经历着两种不同的文化,在饮食上也是妙趣横生。 【4题详解】

细节理解题。根据文章第一段Growing up in England with a British father and a Chinese mother, I’ve enjoyed food from both countries ever since I was able to hold a knife and fork and chopsticks!(我在英国长大,父亲是英国人,母亲是中国人,自从我能拿刀叉和筷子以来,我就喜欢上了这两个国家的食物!)可知,作者从小就喜欢两个国家的美食。故选A。 【5题详解】

推理判断题。根据文章第三段pulling at his own ears, “just these ordinary ones.” He must have thought I was joking.(他拽了拽自己的耳朵,说就这些肉食,他一定以为我在开玩笑)可推知,屠户或许以为作者是幽默的。故选C。 【6题详解】

词义猜测题。根据文章第二段Thanks to this, Dad has come to love hot pot!可知,爸爸妈妈结婚后爸爸也是逐渐喜欢上了辣的食物,But there are still some dishes that Dad dare not try even after many years of marriage to my mother.(但是还有一些菜是爸爸和妈妈结婚多年后从来不敢尝试的)结合后面的Even today he still可推知,take to意为“喜欢”。故选B。 【7题详解】

推理判断题。文章主要介绍了作者作为一个中英混血儿,经历着两种不同的文化,在饮食上也是妙趣横生。由此可知,文章的写作目的是为了讲述一个关于他的孩子饮食经历的故事。

.B. Mean C. Humorous D. Serious

故选D。

C

With more than two million videos on , cats are one of the most searched things on the Internet. A new exhibition called “How Cats Took Over The Internet” opened at the Museum of the Moving Image in New York. It looked at the history of how cats rose to Internet fame, and why people like them so much.

Almost half of all original videos are of people ’s pets, and around 26 billion views are just for cats, making them the single most popular category. Some cats have become famous and earned millions of pounds after their owners posted their pictures online.

So how did cats become so popular?

Since the Internet became widely used in the 1990s, people have been sharing pictures of their cats via email. In 2005 one of ’s co-founders Steve Chen posted a video of his cat called Pyjamas playing with a rope, making him the first person to upload a cat video to .

In 2007 Eric Nakagawa and Kari Unebasami started a website sharing funny pictures of cats, The site quickly became popular, and users were able to upload pictures of their cats with writing over the top. It now has over 100 million views a month and has created a whole new form of communication on the Internet.

Why cats? A scientific study has proved that looking at videos of cats can improve people's mood. Assistant professor Jessica Gall Myrick from Indians University, America, asked 7,000 people how they felt before and after watching videos of cats. The results showed that people felt happier after watching videos of cats, and that they felt less anxious.

The Internet has also been responsible for creating a number of famous cats such as Grumpy Cat, Lil BUB and Maru. They have appeared on lots of TV shows, advertisements and film festivals, and even have their own brands. Lil BUB even has her own charity, and has raised around $130, 000 for pets with special needs.

8. What’s true about cats according to the text?

A. Their fame is related to the widespread of the Internet and a relative website. B. Cat videos take up half of all the original videos.

C. They are the first to be filmed among all the animals throughout the world.

D. They earned millions with their videos in the 1990s. 9. Why did Jessica make the study?

A. To improve people's mood and reduce people's anxiety. B. To ask about people's present feelings and living conditions. C. To find the effect of watching cat videos on people's mood. D. To help people live their life to the fullest. 10. What’s special about Lil BUB? A. She has the most videos online. C. She has her own brands. 11. What’s the best title for the text? A. Cats become celebrities C. Watching cat videos counts

【答案】8. A 9. C 10. D 11. B 【解析】

这是一篇说明文。在上有超过两百万的视频,猫是互联网上搜索最多的东西之一。上几乎一半的原创视频都是关于人们的宠物,大约260亿次的观看是关于猫的,这使得它们成为最受欢迎的一个类别。文章说明了猫是如何变得如此受欢迎的、为什么是猫这种动物受欢迎的原因以及一些出名的猫。 【8题详解】

细节理解题。根据第四段Since the Internet became widely used in the 1990s, people have been sharing pictures of their cats via email. In 2005 one of ’s co-founders Steve Chen posted a video of his cat called Pyjamas playing with a rope, making him the first person to upload a cat video to .可知自从上世纪90年代互联网被广泛使用以来,人们就开始通过电子邮件分享他们的猫的照片。2005年,的创始人之一Steve Chen发布了他的一只名叫Pyjamas的猫玩绳子的视频,使他成为第一个将猫的视频上传到的人。由此可知,A选项“猫的成名与互联网和相关网站的普及有关”正确。故选A。 【9题详解】

细节理解题。根据倒数第二段中Assistant professor Jessica Gall Myrick from Indians University, America, asked 7,000 people how they felt before and after watching videos of cats. The results showed that people felt happier after watching videos of cats, and that they felt less anxious.可知美

B. She is popular at home and abroad. D. She has her own charity.

B. Cat videos rule the Internet D. Cats’ contributions to the world

国印度大学的助理教授Jessica Gall Myrick对7000人进行了调查,询问他们看猫视频前后的感受。结果显示,人们在观看了关于猫的视频后感到更快乐,也不那么焦虑了。由此可知,Jessica做这项研究是为了找出看猫视频对人们情绪的影响。故选C。 【10题详解】

细节理解题。根据最后一段中Lil BUB even has her own charity, and has raised around $130, 000 for pets with special needs.可知Lil BUB甚至有自己的慈善机构,已经为有特殊需要的宠物筹集了大约13万美元。由此可知,Lil BUB的特别之处在于她有自己的慈善机构。故选D。 【11题详解】

主旨大意题。根据第一段With more than two million videos on , cats are one of the most searched things on the Internet. A new exhibition called “How Cats Took Over The Internet” opened at the Museum of the Moving Image in New York. It looked at the history of how cats rose to Internet fame, and why people like them so much.可知在上有超过两百万的视频,猫是互联网上搜索最多的东西之一。一个名为“猫如何接管互联网”的新展览在纽约移动影像博物馆开幕。它回顾了猫如何在网络上走红的历史,以及为什么人们如此喜欢它们。结合文章还说明了上几乎一半的原创视频都是关于人们的宠物,大约260亿次的观看是关于猫的,这使得它们成为最受欢迎的一个类别。文章说明了猫是如何变得如此受欢迎的、为什么是猫这种动物受欢迎的原因以及一些出名的猫。由此可知,B选项“猫的视频主宰了互联网”最符合文章标题。故选B。

D

Scientists think they have the answer to a puzzle that confused even Charles Darwin: How flowers evolved and spread to become the most important plants on earth.

Flowering plants, or angiosperms (被子植物), make up about 90% of all living plant species,but how they did this has been a mystery. New research suggests it is due to genome (基因组) size.

Hundreds of millions of years ago,the earth was dominated by ferns (蕨类)and conifers(针叶树) - they were the main plants on the earth. Then, about 150 million years ago, the first flowering plants appeared on earth. They quickly spread to all parts of the world.

Why angiosperms were successful and diverse on earth has been debated for centuries.Charles Darwin himself called it a \"mystery\", fearing this apparent sudden change might challenge his

theory of evolution.

Kevin Simonin from San Francisco State University in California US and other researchers analyzed data held by the Royal Botanic Gardens, Kew, on the genome size of hundreds of plants, including flowering plants, gymnosperms (a group of plants including conifers) and ferns. They then compared genome size with anatomical (结构上的) features. This provides \"strong evidence\" that the success and rapid spread of flowering plants around the world is due to \"genome downsizing\".

By reducing the size of the genome, which is contained within the nucleus (核) of the cell, plants can build smaller cells. The researchers say genome-downsizing happened only in the angiosperms, and this was \"a necessary condition for rapid growth rates among land plants\". 12. What do we know about angiosperms? ______

A. They are superior in number among all living plant species. B. They controlled the earth for hundreds of millions of years. C. They challenge Charles Darwin's theory. D. They are extinct plants in the world. 13. It can be implied that ______ .

A. Simonin works in the Royal Botanic Gardens Kew B. Simonin is probably an American biologist C. Darwin was confident of his theory of evolution D. Darwin succeeded in figuring out the flower evolution

14. What contributed to the success and diversity of angiosperms? ______ A. The weaker ferns and conifer. B. The larger nucleus. C. The stronger cell. D. The smaller genome.

15. What can be a suitable title of this passage? ______ A. Why were gymnosperms successful on earth? B. What puzzle confused even Charles Darwin? C. Why angiosperms dominated the earth?

D. When angiosperms outnumbered conifers and Ferns?

【答案】12. A 13. B 14. D 15. C 【解析】

这是一篇是科教类的议论文阅读。文章介绍现在开花植物在地球上占有绝对优势,那么它们是怎么做到的,研究人们给出了答案:是因为更小的基因组导致的。 【12题详解】

or angiosperms (被子植物) make up about 细节理解题。根据第二段的“ Flowering plants,,90% of all living plant species”可知,开花植物,或被子植物,约占所有现存植物种类的90%,可知,在所有现存的植物物种中,被子植物的数量都很高。故选A。 【13题详解】

推理判断题。根据第五段的“Kevin Simonin from San Francisco State University in California,US and other researchers wondered if the size of the plant's genetic material-or genome-might be important.”可知,来自美国加州旧金山州立大学的凯文•西蒙宁和其他研究人员想知道这种植物的遗传物质或基因组的大小是否重要。可知,凯文•西蒙宁可能是美国的生物学家。故选B。 【14题详解】

细节理解题.根据第六段的“This provides \"strong evidence\", that the success and rapid spread of flowering plants around he world is due to \"genome downsizing.”这提供了“有力的证据”,证明开花植物在世界各地的成功和迅速传播是由于\"基因组缩小\"可知,更小的基因组导致开花植物的成功和多样化。故选D. 【15题详解】

主旨大意题.根据文章第一段的“Scientists think they have the answer to a puzzle that confused even Charles Darwin:How flowers evolved and spread to become the most important plants on Earth.”可知,科学家认为他们能够解答那个甚至困扰了达尔文的难题:开花植物是怎样进化传播进而成为了地球上最重要的植物的?接下来的各段文章主要介绍了开花植物是怎么占领地球的。故C项“为什么被子植物主宰地球?”为最佳标题。故选C。

第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

Kindergarten teachers often use various themes to engage children in the learning process.___16___

It’s cross- curricular(跨课程的)

___17___Under a woodland animal theme, the topic of hibernation( 冬 眠 ) could include a science lesson about which animals hibernate, a song about hibernation, an art project of a hibernating bear in a cave and a math activity where the children add and subtract bears . When the same theme occurs across the curriculum, the children are able to revisit the same ideas in different ways, resulting in a richer understanding of the subject.

It’s motivational.

Integrated( 综 合 的 ) theme units are motivational for students. ___18___ Common themes include seasons and holidays, animals, nutrition and community. A kid who loves animals but doesn’t necessarily love math might get excited about adding and subtracting when it’s tied to an animal theme, for example.

It helps kids become more confident and open to new learning.

___19___ Having previous knowledge gives young children confidence and opens them up to learn new information. When the same concepts keep popping up(冒出来), children can continue to build on previous knowledge with each new lesson.

___20___

Children learn in different ways. Some kids enjoy performing hands-on experiments, while others prefer to complete worksheets or listen to the teacher read a book. When the teacher provides learning activities on the same theme in a variety of subjects, every child is given the chance to show his comprehension of the topic in various ways.

A. It allows students to demonstrate understanding in various aspects. B. Kindergarten themes are often based on what children already know. C. Themes that are related to kids lives help them get excited about learning. D. Theme units allow kids to study one particular subject in all curricular areas. E. There are many benefits of using the theme approach with kindergarten students. F. It allows kindergarten teachers to broaden students knowledge in a creative way.

Some kids like to sing, dance or role-play, while others like to create art projects using a variety G. of materials.

【答案】16. E 17. D 18. C 19. B 20. A 【解析】

这是一篇说明文。文章主要讲述了幼儿园使用主题教学方法的好处。 【16题详解】

文章第一句提到“幼儿园老师经常用各种各样的主题来使孩子参与到学习过程中”,下文具体讲述了其好处,所以空处承上启下,E项“There are many benefits of using the theme approach with kindergarten students.(给幼儿园的学生使用主题教学方法有很多好处。)”切题,故选E项。 【17题详解】

空处位于句首,是本段主题句,根据本段小标题“It’s cross-curricular(它是跨课程的)”可知,D项“Theme units allow kids to study one particular subject in all curricular areas.(主题单元允许孩子们在所有课程领域学习一门特定的科目。)”切题,D项中出现了复现词 curricular,且空后也给出了关于冬眠主题的例子来阐述D项,故选D项。 【18题详解】

根据本段小标题“It’s motivational.”可知,该段讲述 theme units 的作用是激发学生学习的动力,所以C项“Themes that are related to kids lives help them get excited about learning.(和孩子们生活相关的主题有助于他们对学习感到兴奋)”切题,C项中get excited 与本段主题句中“motivational”呼应,故选C项。 【19题详解】

根据空后一句“Having previous knowledge gives young children confidence and opens them up to learn new information.”可知,已有的知识能增加孩子的自信,让他们打开心扉学习新的知识,由此可知,B项“Kindergarten themes are often based on what children already kno(幼儿园主题往往是以孩子们已知的事情为基础)”切题,故选B项。 【20题详解】

空处是段落小标题,与之前的标题结构相似,另外,根据本段最后一句:当老师在不同科目提供同一主题的学习活动时,每个孩子都有机会用不同的方式展现自己的理解,所以A项“It allows students to demonstrate understanding in various aspects.(它允许孩子在不同方面展现理解。)”切题,A项中“demonstrate understanding in various aspects”与最后一句中“show his comprehension of the topic in various ways”呼应,故选A项。

第二部分语言运用(共两节,满分 30 分) 第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Last week I went shopping in the supermarket. I got to the front of the _____21_____ and put my groceries through the checkout. I was about to pay, when I _____22_____ that I didn't have my bankcard with me. I ____23____.Then I remembered I left it at home when I _____24_____ something online. All I had was $30 in notes and some coins in my wallet. I was short _____25_____ at least $25, and I needed to buy most of the items.

I started to _____26_____ to the checkout lady. \"I'm sorry, I stop the queue. Can I put these things back, and then think I'll _____27_____ these. Oh, no, need that.\" An Irish lady was _____28_____ behind me, next in the queue. \"Excuse me, Dear,\" she said. \"Oh, I'm so sorry,\" I replied, \"I'm _____29_____ you up.\" \"Of course not. I know ______30______ you feel. This happens to all of us at some point. Now please use my ______31______ to pay the bill and you can be on your way.\"

I was astonished by her kindness, ______32______ even. No matter how I insisted otherwise, she was ____33____ to help me. Afterwards I asked for her telephone number to ______34______ and pay her back. \"No,\" she said, \"rather pay it forward. You may do a good deed for the next person in need.\"

By helping others, can we start chain ______35______ of positive feeling and charity that can benefit our whole society? 21. A. table 22. A. realized observed 23. A. hesitated struggled 24. A. explored delivered 25. A. by 26. A. cry 27. A. borrow 28. A. standing

B. supermarket B. knew

C. queue C. recognized

D. shelf D.

B. paused C. panicked D.

B. purchased C. advocated D.

B. under B. apologise B. drop B. supporting

C. on C. complain C. follow C. blaming

D. with D. explain D. take D. shouting

29. A. turning 30. A. what 31. A. card 32. A. abnormal desperate

33. A. convinced reluctant 34. A. fit in touch

35. A. reaction relationship

B. putting B. how B. fame B. anxious

C. joining C. why C. income C. embarrassed

D. holding D. when D. identity D.

B. determined C. excited D.

B. get through C. look up D. get in

B. sympathy C. satisfaction D.

【答案】21. C 22. A 23. C 24. B 25. A 26. B 27. D 28. A 29. D 30. B 31. A 32. C 33. B 34. D 35. A 【解析】 【分析】

这是一篇记叙文。文章作者讲述了自己购买东西结账时,突然意识到没带银行卡。有一位爱尔兰女士坚持为自己付款,并希望把善举传递的故事。 【21题详解】

A. table桌子; B. 考查名词词义辨析。句意:我走到队伍的最前面,把买的东西放到收银台。supermarket超市;C. queue队伍;D. shelf书架。根据An Irish lady was _____8_____ behind me, next in the queue.可知我在排队结账。故选C。 【22题详解】

考查动词词义辨析。句意:我正要付钱,突然意识到我没带银行卡。A. realized意识到; B. knew知道;C. recognized认出;D. observed观察。根据I didn't have my bankcard with me可知我突然意识到我没带银行卡。故选A。 【23题详解】

考查动词词义辨析。句意:我很惊慌。A. hesitated犹豫;B. paused停顿;C. panicked惊慌;D. struggled奋斗。下文说我很需要这些东西,但是带的钱不够,所以我一定是很惊慌。故选C。 【24题详解】

A. explored考查动词词义辨析。句意:然后我想起我在网上买东西的时候,把它忘在家里了。探寻;B. purchased购买;C. advocated提倡;D. delivered递送。根据something online,并且结合上文语境,可知我是在网上买东西的时候,把银行卡忘在家里了。故选B。 【25题详解】

考查介词词义辨析。句意:我相差了至少25美元,并且我需要买大部分的东西。A. by相差;B. under在……下面;C. on在……上面;D. with随着。根据at least $25可知我是相差了至少25美元。故选A。 【26题详解】

A. cry哭;B. apologise道歉; C. complain考查动词词义辨析。句意:我开始向结账小姐道歉。抱怨;D. explain解释。根据I'm sorry, I stop the queue.可知我在向结账小姐道歉。故选B。 【27题详解】

考查动词词义辨析。句意:我能把这些东西放回去吗,然后我想我要买这些。A. borrow借;B. drop推动;C. follow跟随;D. take买。根据Now please use my _____11_____ to pay the bill and you can be on your way.可知这里意思是我想我要买这些东西。故选D。 【28题详解】

考查动词词义辨析。句意:一位爱尔兰女士站在我身后,排在我的后面。A. standing站在;B. supporting支持;C. blaming责备;D. shouting呼喊。根据 next in the queue可知这里意思是一位爱尔兰女士站在我身后。故选A。 【29题详解】

考查动词短语辨析。句意:我阻挡你了。A. turning up出现;B. putting up举起;C. joining up连接;D. holding up阻挡。根据Of course not可知作者以为自己阻挡了这位爱尔兰女士付款了。故选D。 【30题详解】

A. what什么;B. how怎样;C. why为什么;D. when考查连接词辨析。句意:我知道你的感受。什么时候。_____10_____ you feel是一个宾语从句,引导词在从句中表示“如何,怎样”。故选B。 【31题详解】

A. card卡; B. fame考查名词词义辨析。句意:现在请用我的卡付账,然后你就可以上路了。名声;C. income收入;D. identity身份。根据上文have my bankcard 可知,作者没有带卡,所以这里指的是用女士的卡付账。故选A。

【32题详解】

考查形容词词义辨析。句意:我对她的好意感到惊讶,甚至有些尴尬。A. abnormal不正常的;B. anxious担忧的;C. embarrassed尴尬的;D. desperate令人绝望的。根据生活常识,当自己身上带的钱不够,有陌生人提出帮忙付款时,会感到尴尬。故选C。 【33题详解】

A. convinced确信的; B. 考查形容词词义辨析。句意:不管我怎么坚持,她还是决心帮助我。determined 坚决的;C. excited激动的;D. reluctant不情愿的。根据Afterwards I asked for her telephone number to _____14_____ and pay her back.可知她还是决心帮助我。故选B。 【34题详解】

考查动词短语辨析。句意:之后,我向她要了电话号码,以便联系她并还钱。A. fit in适应;B. get through通过;C. look up查阅;D. get in touch取得联系。根据\" pay her back\"可知我向她要了电话号码,以便联系她并还钱。故选D。 【35题详解】

考查名词词义辨析。句意:通过帮助他人,我们是否可以启动积极情感和慈善的连锁反应,B. sympathy同情;C. satisfaction满意;D. relationship从而造福我们整个社会?A. reaction反应;

关系。根据上文“rather pay it forward. You may do a good deed for the next person in need.”可知,积极的情感和慈善是可以传递和造成连锁反应的。故选A。

【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来学会“推理”出最佳选项。同学们要遵循“上下求索”的原则来查找信息。例如,第1小题根据An Irish lady was _____8_____ behind me, next in the queue.可知我在排队结账。故选C。第6小题根据I'm sorry, I stop the queue.可知我在向结账小姐道歉。故选B。

第Ⅱ卷(非选择题 共 55 分)

第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

阅读下面材料,在空白处填入一个单词或括号内单词的正确形式。

Native American beadwork(珠饰品 )is an art form created by aboriginal peoples. There are two forms. One involves the use of a loom( 织 布 机)._____36_____other is called appliqué embroidery(嵌花刺绣). Small beads were ____37____ (origin) imported from

Czechoslovakia. Long, thin needles are needed to make beadwork, as well as special nylon thread.

For many beadwork_____38_____(art), the act of creating beadwork is

sacred( 庄 严的 ).“ Every bead is special”, I ____39____ (tell) at the age of fourteen when I first began beading. When I make designs, I tend to think of the small beads ______40______ being a necessary part of a larger piece of artwork, in the same way ______41______ our lives are interconnected to each other’s.

Beadwork can be used to make daily things such as hair clips, watches necklaces, and any other imaginable Jewellery. But beading a full costume set for a dancer can take up to one year,_________42_________ (depend) on the size of the beads and the complexity of the design. That’s_________43_________ it is difficult to purchase. It's simply ______44______ (possible) to put a price on a year’s worth of work on which countless hours have been spent. Yet, _______45_______ is more than worth the time andeffort to see a beloved family member shine as they wear your designs. 【答案】36. The 37. originally 38. artists 39. was told 40. as 41. that 42. depending

43. why 44. impossible 45. it 【解析】 【分析】

这是一篇说明文。作者主要说明了美洲土著珠饰的制作及用途等等,表达对珠饰艺术的喜爱之情。

【详解】1.考查代词的固定搭配。句意:一种是使用织布机,另一种叫做贴花刺绣。one…the other一个……另一个……,空格处缺少冠词the,置于句首要大写首字母,故填The。 2.考查副词的用法。句意:小珠子最初是从捷克斯洛伐克引进的。import是动词,用副词originally修饰动词imported,做状语。故填originally。

3.考查名词。句意:对许多珠饰艺术家来说,制作珠饰的行为是庄严的。后文提到作者被告知,每个珠子都是特别的,可知,空格处是表示人的主语,艺术家们。故填artists。 4.考查被动语态的过去时。句意:我在十四岁第一次做珠子的时候就被告知,每一颗珠子都

是特别的。主语I与tell之间是被动关系,故事又发生在过去。空格处要用被动语态的一般过去时形式。故填was told。

5.考查介词。句意:当我做设计时,我倾向于认为小珠子是一件更大艺术品的必要组成部分。as可以作为介词,本题意为“当作, 好像”,后跟动名词being。故填as。

6.考查非性定语从句关系词。句意:同样地,我们的生活彼此相连。in the same way用样的方式。定语从句先行词是way, 关系代词that 做介词in的宾语。故填that。

7.考查动词的现在分词作状语。句意:但是为一个舞者制作一套完整的礼服需要一年的时间,这取决于珠子的大小和设计的复杂性。逻辑主语beading a full costume set与depend是主动关系,故填depending。

8.考查疑问副词why引导的表语从句。句意:这就是为什么很难买到它的原因。why引导的表语从句,后结果。上文提到制作一套带珠饰的的礼服需要需要很长时间,导致它很难买到这个结果。故填why。

9.考查形容词possible的反义词。句意:很显然,根本不可能对花费无数时间的一年工作的价值做出定价。上文提到做一套带珠饰的礼服主要花费大量时间,因此空格处应该是否定形式,不可能。故填impossible。

10.考查it做形式主语。句意:看到心爱的家庭成员穿着你的设计的(服装)闪闪发光,它就值得花时间和精力去做。真正的主语是后面的动词不定式to see a beloved family member shine。故填it。

第三部分写作(共两节,满分 40 分) 第一节应用文写作(满分 15 分)

46. 假定你是李华,你班同学打算本周日一起远足。请你用英文给班里新来的交换生 Anna写一封邮件,邀请她到时一同前往,内容包括: 1.活动时间和地点 2. 注意事项 3. 远足的意义

注意: 1. 词数 80 左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 【答案】One possible version: Dear Anna,

Our class will go hiking in a natural park this Sunday, and I’m writing to invite you to join us. We are supposed to meet at our school gate at 8: 30 this Sunday morning. Besides, please remember to bring adequate food because we will stay there until 6: 00 in the afternoon. Water is also necessary. During the activity not only can we enjoy the beauty of nature, but we can also build up our fitness and relax our mind.

Please take my invitation into consideration. I m looking forward to your reply.

Yours, Li Hua

【解析】 分析】

这是一篇应用文。文章主要是写一封邮件,邀请Anna周日一起远足。 【详解】第一步:审题 体裁:应用文

【结构:总分法 要求:

1.表示欢迎并说明写邮件的目的 2. 说明活动时间和地点 3.说明注意事项 4.解释远足的意义

第二步:列提纲(重点词组) 第三步:连词成句

2. I’m writing to invite you to join us. 5. Water is also necessary.

时态:根据提示,时态应为一般现在时。

总分法是指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。

Go hiking;invite sb. to do sth.;be supposed to;remember to do;bring adequate food;not only…but also…;build up;take sth. into consideration;look forward to

1.Our class will go hiking in a natural park this Sunday

3. We are supposed to meet at our school gate at 8: 30 this Sunday morning.

4. Please remember to bring adequate food because we will stay there until 6: 00 in the afternoon.

6. During the activity not only can we enjoy the beauty of nature, but we can also build up our fitness and relax our mind.

7. Please take my invitation into consideration. 8. I m looking forward to your reply.

根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态的问题。 第四步:连句成篇(衔接词)

1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second… And then, Finally, In the end, At last

2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also), including,

3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand…,On the other hand… Some…,while others…,as for, so…that… 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result

连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰, 第五步:润色修改

【点睛】范文内容完整,要点全面,语言规范,语篇连贯,词数适当,上下文意思连贯,符合逻辑关系。作者在范文中使用了主从复合句,如:Please remember to bring adequate food because we will stay there until 6: 00 in the afternoon.中because引导原因状语从句。全文中没有中国式英语的句式,显示了很高的驾驭英语的能力。另外,文章思路清晰、层次分明,上下句转换自然,为文章增色添彩。

第二节(满分 25 分)

47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。

Shanti wanted the wooden doll in Ramu’s toy shop. “The one with the red dress.” she told her best friend, Jodi.

“How will you afford it?” Jodi asked

Shanti smiled. “I asked my mom if I could make jasmine garlands (茉莉花环) and sell them at my aunts market stall(摊位). Want to do that,too?” “Good idea!” said Jodi.

Early the next morning, the girls met at the jasmine bushes outside of Shanti’s house. They picked the flowers, dropped them into a basket and then sat under a tree knotting( 捆 扎 )the

flowers into garlands. Shanti could already see herself hugging that beautiful doll.

“If we sell enough garlands, we can each get a doll,” said Shanti

Jodi shook her head. “My family is low on money this week. I'll use my money to pay for Kiran’s medicine.” Kiran was Jodis little brother. “Is he sick?” Shanti asked. “He is. But when he gets his medicine, he’ll be fine.” Jodi picked up her garlands. “My mother is expecting me. I’ll meet you at the market.”

Shanti spent the afternoon selling garlands at her aunts market stall. But where was Jodi? By early evening Shanti had sold all her flowers.

Shanti was on her way home when she saw Jodi heading to the market with her garlands. “Why are you so late?” Shanti asked.

“I had to watch Kiran while my mother did her work” Jodi said “Why didn’t you take him with you?” Shanti said.

Jodi shook her head. “He’s too sick to go out. He coughs and coughs.”

Shanti knew Jodi wouldn’t make enough money for the medicine now. The market would be closing soon.

Shanti looked at the money in her hand. It was supposed to be for the beautiful doll she’d been dreaming of for so long. Then she looked at her friend’s tired face. “Here. Keep this for the medicine.” Shanti put her money into Jodi’s hands.

That night, Shanti cried, thinking about the doll. What if someone bought it before she’d saved up enough again? Paragraph 1:

The next week, while Shanti and Jodi gathered flowers, Kiran came, too.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Paragraph 2:

Unfortunately, Ramu told Shanti someone had bought the doll.

_______________________________________________________________________________

,

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 【答案】One possible version:

The next week, while Shanti and Jodi gathered flowers, Kiran came, too. The medicine had cured his cough, and he ran about laughing and throwing flowers into the air. Jodi said Shanti had been Kiran’s best friend. It was her money that made him well. The three of them sold garlands at the market that afternoon and they made a lot of money. After helping her aunt pack up the stall. Shanti ran to Ramu s shop. She burst in and took out all her money.

Unfortunately, Ramu told Shanti someone had bought the doll. Shanti picked up her money silently and ran out of the door before Ramu could see her tears. Much to Shanti’s surprise, when she arrived home, she received a large package and there was a note: For our best friend, Shanti. From Jodi and Kiran. With shaking hands, Shanti opened it. It was her doll! Jodi had bought it for Shanti! The dress was red and decorated with tiny white flowers. Shanti hugged the doll and said she would call her Jasmine. 【解析】 【分析】

本篇书面表达是读后续写。通过阅读所给文章可知,Shanti很喜欢Ramu商店里的一个玩具娃娃,决定和朋友Jodi一起编茉莉花环赚钱,Jodi的家庭经济拮据,她要把赚的钱给生病Shanti的弟弟Kiran买药。但是Jodi因为在家照顾生病的弟弟错过了时间,无法卖掉她的花环,便把自己赚的钱给了Jodi。

【详解】续写部分分为两段,第一段开头是:在第二个星期,当Shanti和Jodi摘花的时候,Kiran来了……所以本段应该写Kiran吃了药后病情痊愈,来到这里帮助Shanti和Jodi,三个人一起去市场卖花环后,Shanti拿着钱去商店等内容。第二段开头是:不幸的是,Ramu告诉Shanti玩具娃娃已经被人买走了……本段应该写Shanti听到后很难过,回家却发现收到一份礼物,打开后发现竟然是要买的那个娃娃,原来是Jodi和Kiran悄悄买来送给她的。续写时要注意所续写短文的词数应为150左右。按要求完成写作任务。

【点睛】本文描写详略得当,使用了高级词汇和高级句子。如:run about,pack up,pick upThe next week, while Shanti and Jodi gathered flowers, Kiran came, too.中while引等高级词汇;

导的时间状语从句,It was her money that made him well.中使用的强调句型,Much to Shanti’s

surprise, when she arrived home, she received a large package and there was a note:中when引导的时间状语从句等高级句式。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- gamedaodao.net 版权所有 湘ICP备2024080961号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务