您好,欢迎来到叨叨游戏网。
搜索
您的当前位置:首页人教版高中英语必修五Unit5练习试卷

人教版高中英语必修五Unit5练习试卷

来源:叨叨游戏网
 人教版高中英语必修五Unit5练习试卷及答案

第一部分 语言知识及应用(共两节,满分45分) 第一节:完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,掌握其大意,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。 We all have a heart that is already accurately showing us how true things are. Carmen's mother Maria had just ____1___ a serious heart attack.But without a heart transplant (移植) her life was in constant____2____.

Both the mother and daughter knew that the chances were very____3____: finding a donor heart that matched Maria's blood type could take years.However,Carmen was determined to save her mother.She kept___4___hospitals all over the country.

Days stretched out.By Christmas,Maria had trouble walking from one end of the room to the other.Carmen lost all hope.She fell into a corner of the hospital____5____.

“Are you okay?” a man asked.

Carmen sobbed as she told the stranger her___6___.This middleaged man was named Frank,whose wife,Cheryl,a tender and devoted mother of four lovely children,had been in hospital with a brain disease and wouldn't ___7___it through the night.___8___,an idea came to Frank's mind.He knew Cheryl had always wanted to donate something from herself.

After reviewing the data,doctors__ 9___Frank that his wife's heart was by some miracle a perfect fit for Carmen's mother.They were able to 10 the transplant.

That cold night,when Cheryl was____11____dead,Frank came to knock at Maria's door.She was____12____for Frank's family as she had been doing every day recently.Though Maria had never met Frank before,they both felt a strange bond as they hugged and cried.

On New Year's Eve,Carmen ____13____Cheryl's funeral (葬礼) with Frank's family,who were singing their favorite song “My heart will go on”.

One day later,on New Year's Day,Maria___14____with Cheryl's heart.Yes,Cheryl's loving heart would go on,for it was____15____in another loving mother's chest.

1.A.suffered B.survived C.died D.made

答案:B 根据But without a heart transplant (移植) her life was in constant可知母亲是经过心脏移植手术后活了下来选B。 2.A.change B.danger C.disorder D.pain

答案:B 如果没有心脏移植她就处于危险之中,选B。 3.A.small B.big C.possible D.likely

答案:A 母亲和女儿都知道机率很小,选A。 4.A.finding B.phoning C.touring D.interrupting 5.A.crying B.sleeping C.doubting D.thinking

答案:A 根据Carmen lost all hope.可知她躲到医院的角落里去哭,选A。 6.A.idea B.story C.thought D.accident

答案:B Carmen哭着告诉了这个陌生人她的故事,选B。 7.A.put B.support C.pass D.make

答案:D make it through the night熬过那天晚上; Cheryl因为有脑疾熬不过那天晚上,选D。

8.A.Hurriedly B.Suddenly C.Calmly D.Devotionally

答案:B 因为有Carmen母亲的事而突然想起。句意:突然,Frank想起了一个主意,选B。

9.A.informed B.warned C.congratulated D.reminded

答案:A 在核对了一些数据后,医生告诉Frank他妻子的心脏完全与Carmen母亲的心脏相匹配,选A。

10.A.give up B.carry out C.search after D.put off 11.A.noticed B.predicted C.found D.declared

答案:D 那天那个寒冷的晚上Cheryl被宣布死亡,Frank敲响了Maria的门,选D。

12.A.praying B.begging C.decorating D.singing

答案:A pray祈祷;beg乞求;decorate捐赠;sing唱歌。她为Frank一家祈祷,选A。

13.A.attended B.joined C.visited D.passed

答案:A 在新年除夕Carmen参加了Frank妻子的丧礼,选A。

14.A.passed away B.woke up C.left behind D.dressed up

答案:B pass away去世;wake up醒来;leave behind留下;dress up打扮。在新年这一天Maria带着Frank妻子的心脏醒来了,选B。 15.A.active B.alive C.necessary D.changeable

答案:B Cheryl的爱心在活着,因为它在另一个母亲的心脏里,选B。 第二节:语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 16.解析:object to是固定词组,意思是“反对”。 答案:to

17.解析:it代替前面的school uniform。 答案:it

18.解析:考查词组each other:相互。 答案:other

19.解析:考查谓语动词。 答案:would see

20.解析:前面有in recent years,这里用现在完成时。 答案:have given

21.解析:make sb. do sth.:“使某人做某事”,宾语补足语用动词原形。 答案:wear

22.解析:what引导宾语从句,作like的宾语。 答案:what

23.解析:that引导宾语从句。 答案:that

24.解析:主语是this kind of uniform,谓语用单数。 答案:is

25.解析:“much+比较级”表示程度,意思是“更……得多”。

答案:much

第二部分 阅读(共两节,满分50分)

第一节:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。 A

John Fisher,a builder,and his wife Elizabeth wanted more living space,so they left their small flat for an old 40meterhigh castle tower.They have spent five years turning it into a beautiful home with six floors,winning three architectural prizes.

“I love the space,and being private,” Elizabeth says.“You feel separated from the world.If I am in the kitchen,which is 25 meters above the ground floor,and the doorbell rings,I don't have to answer it because visitors can't see I am in!” “When we first saw the place,I asked my father's advice about buying it,because we couldn't decide.After paying for it,we were a bit worried because it looked awful.But we really loved it,and knew how we wanted it to look.”

“Living here can be difference—yesterday I climbed a fourmeter ladder to clean the windows.But when you stand on the roof you can see all the way out to sea on a clear day,and that's a wonderful experience.I am really glad we moved.” 26.What is the writer trying to do in the text? A.Describe how to turn an old tower into a house. C.Describe what it is like to live in a tower. D.Explain how to win prizes for building work.

解析:主旨大意题。纵观全文可知,本文主要介绍了John Fisher夫妇搬到一座40米高的城堡塔楼居住的原因及感觉。 答案:C

27.From the text,a reader can find out________. B.why Elizabeth asked her father to buy the tower C.why Elizabeth exercises every day D.why John and Elizabeth left their flat 解析:细节判断题。根据第一段第一句可知。 答案:D

28.Which of the following best describes Elizabeth's feelings about the tower? A.She wanted it as soon as she saw it. B.She likes most things about it.

C.She has been worried since they paid for it. D.She finds it unsuitable to live in.

解析:细节判断题。根据第三、四段可知A、C、D三项均错误。 答案:B

29.What problem does Elizabeth have with living in such a tall building? A.Her visitors find it hard to see if she is at home. B.She feels separated from others.

C.She cannot bring home lots of shopping at once. D.It is impossible to clean any of the windows.

解析:细节判断题。根据第三段可知C项正确。而根据第二段最后一句可知A项错,此处意为因为来访者看不见她在不在家,她可不必应门铃,为其优点之一,与题目不符。 答案:C

30.How will John and Elizabeth advertise their tower if they sell it? A.FOR SALE

Tall building,formerly a castle.High windows give a good view.Needs some improvement. B.FOR SALE

A house with a difference—a castle tower,turned into a lovely home.Wonderful view. C.FOR SALE

Prizewinning home,five years old.Six rooms,all with sea views. D.FOR SALE

Castle tower,turned into six small flats,close to supermarket.

解析:要给自己的塔楼卖广告,当然得要把卖点即其主要特征及优点罗列出来。 答案:B

B

But the Fusses weren't the only folks in Alto and the neighboring town of Lowell to receive unexpected legacy from the Hatches. Dozens of other families were touched by the Hatches' generosity. In some cases, it was a few thousand dollars;in others,it was more than $100,000.

It surprised nearly everyone that the Hatches had so much money,more than $3 million—they were an elderly couple who lived in an old house on what was left of the family farm.

Through the years,the Hatches paid for local children to attend summer camp when their parents couldn't afford it. “Ish and Arlene never asked if you needed anything,” says their friend Sandy Van Weelden, “They could see things they could do to make you happier, and they would do them.”

Neighbors helping neighbors—that was Ish and Arlene Hatch's story.

语篇解读:本文主要介绍了一对关心邻里、无私奉献的夫妻。他们把自己的财产留给需要的人,强调人人互助,世界就会更美好。 31.According to the text, the Fusses________. B.were in financial difficulty C.worked in a school cafeteria D.lost their home

解析:事实细节题。从第一段第三句话可以看出,Fuss夫妇现在正处于经济困境中,所以B为正确答案。A、C项与文中相关细节不符,D项在文中没有信息支持。 答案:B

32.Which of the following is TRUE of the Hatches? A.They had their children during the Great Depression. B.They left the family farm to live in an old house. C.They gave away their possessions to their neighbors. D.They helped their neighbors to find jobs.

解析:事实细节题。第四段第一句话说Hatch夫妇是在大萧条时期出生的,而不是他们在大萧条时期有了孩子,排除A;第三段提到他们的老房子位于他们家的农场里,B错误;第二段提到他们帮助有困难的邻居们,但并未提及帮他们找工作,D错误。C项说他们把自己的财产捐赠给邻居,符合文意,故答案为C。

答案:C

33.Why would the Hatches routinely go from store to store? A.They decided to open a store. B.They wanted to save money.

C.They couldn't afford expensive things. D.They wanted to buy gifts for local kids.

解析:推理判断题。第四段提到他们有节约的习惯,买东西之前喜欢一个商店一个商店地比较价格,显然是为了省钱,故答案为B。A,他们决定开个商店;C,他们买不起贵的东西;D,他们想给当地的孩子买礼物,都明显与文意不符。 答案:B

34.According to Sandy Van Weelden,the Hatches were________. A.understanding B.optimistic C.childlike D.curious

解析:推理判断题。从文章第五段Sandy Van Weelden的话中可知,the

Hatches从来不问你需要什么,而是能够发现你需要的东西,然后就来帮助你,这说明他们非常善解人意,故答案为A。B表示乐观的;C表示孩子气的,天真烂漫的;D表示好奇的,明显不符合文意。 答案:A

35.What can we learn from the text?

B.The summer camp was attractive to the parents. C.Sandy Van Weelden got a legacy from the Hatches.

D.The Hatches would like the neighbors to follow their example.

解析:推理判断题。A项错在这个地区很贫困,文章只是说这里有经济困难的人,并不是说这里是一个贫困地区;B项错在parents上;C项说Sandy Van Weelden得到了Hatches夫妇的一份遗产,文章只是提到他对他们的评价,并未说他得到遗产之事;从文章倒数第二段第二句话以及最后一段可以看出,Hatches夫妇的愿望就是他们的遗产能够为社区以及子孙后代造福,邻里之间能够互相帮助,故答案为D。 答案:D C

Big Brothers Big Sisters is based on the simplicity and power of friendship.It is a program which provides friendship and fun by matching vulnerable_young_people

(ages 7-17) with a volunteer adult who can be both a role model and a supportive friend.

Big Brothers Big Sisters organizations exist throughout the world. It is the

largest and most wellknown provider of tutor services internationally and has been operating for 25 years.

Emily and Sarah have been matched since March 2022. Emily is a 10yearold girl who has experienced some difficulties being accepted by her schoolmates at school.“ I was pretty sure there was something wrong with me.”

Emily's mum came across Big Brothers Big Sisters and thought it would be of benefit to Emily by “providing different feedback (反馈) about herself other than just relying on schoolmates to measure her selfworth”. 36.What is the aim of Big Brothers Big Sisters? A.To offer students public services. B.To help students improve their grades. C.To organize sport activities for young people. D.To provide partnership and fun for young people. 答案:D

37.A volunteer is usually expected to work within a year for at least________. A.24 hours B.36 hours C.48 hours D.72 hours 答案:B

38.According to Emily's mother, this program may provide Emily with________. A.advice from her teachers B.a new way to assess herself C.a new way to judge her schoolmates 答案:B

39.Why did Sarah want to get involved in the program? A.She used to be a volunteer. C.She felt a bit bored with her life. D.She wanted to get a challenging job. 答案:C

40.According to the passage, “vulnerable young people” are probably those who are ______.

A.popular at school B.rather weak physically C.easily hurt emotionally D.confident in themselves 答案:C D

Todd Kashdan,an associate professor,says that gratitude,the emotion of thankfulness and joy in response to receiving a gift,is the best way to stay happy and healthy.

语篇解读:本文是时文阅读。男女在表达感激方面有别,而研究者认为善于表达感激不仅能获得别人更多的帮助,而且会保持健康和乐观。 41.The second paragraph mainly tells us________.

A.men and women have different attitudes towards seeking help B.men and women express gratitude differently

C.men should not deny themselves opportunities to get help D.gratitude can benefit men and women equally

解析:主旨大意题。概括文章第二段可知,本段主要承接上文说明男女在表达感激方面的差别。 答案:B

42.When given help,men tend to________. A.feel higher levels of gratitude than women B.feel lower levels of gratitude than women C.express gratitude in a manly way D.interpret help as more costly

解析:推理判断题。从文章第二段可知,男子不善于表达感激,而文章第一段说明,不同的人“感激”的程度不同。因此断定,男子的感激之心不如女子。 答案:B

A.they are good at releasing their feelings B.they are better at coping with stress C.they are more willing to seek help

D.they are not afraid of showing a sign of weakness

解析:细节理解题。从文章第二段可知,因为女子善于寻求别人的帮助,因此她们经历的压力时间短。 答案:C

44.According to Todd Kashdan,a person who shows gratitude will most probably________.

A.get more gifts B.make more friends C.stay happy and healthy D.give more help in return

解析:细节理解题。从文章最后一段可知,善于表达感激是保持健康和幸福的最佳方式。 答案:C

45.The author of the passage would probably agree that________. A.men should be more open to show their gratitude B.seeking help is a sign of weakness

C.people should get out of a difficult situation by themselves D.men should control themselves in showing gratitude 答案:A

第二节:信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)

下面是几篇应用文及其应用场合的信息,请阅读下面应用文和相关信息,并按照要求匹配信息。首先,请阅读下列的应用文:

B. FULL TIME DRIVERS are wanted.Have clean driving license.Must be of smart appearance.Aged over 25.Apply:Capes Taxes,17 Palace Road,Ruston.

C. VETERINARIAN ASSISTANTS are needed for busy animal hospital.Some

nights and weekends.Apply in person to Johnson—Marks Animal Hospital,404 Snow Road,Syracuse,NY.13224.After 4 pm only please.

D. Southern Airlines requires AIR HOSTESSES for international

flights.Applicants must be between 20 and 33 years old,height 1.60 to 1.75,education to GCSE standard,two languages,must be able to swim.Apply:Recruitment Officer,Southern Airlines,Heathrow's Airport West,Hr 37kk. E. TEACHERS are needed for private language school.Teaching experience unnecessary.

Apply:Director of Studies.Instant languages Ltd.279 Canal Street,Ruston. F. COOKS,needed immediately.Busy downtown restaurant.Must be good and dependable.Experience preferred.Weekends required.Call 324-9817

请阅读以下职位申请者的信息,然后匹配申请者和他/她拟要申请的职位: 46.Linda, majoring in the Chinese language,has just graduated from university.She is going to engage herself in teaching Chinese.

48.Miss Maggie,a very pretty lady,aged 23,1.65 meters tall,wants to find a job with a good salary.She loves the sky and can speak English and Japanese and used to win the 1st place in the swimming contest in college.

49.Jack has been doing painting work for 5 years.During the period,he has been well trained in the painting skill.

50.Mr.John,aged 35,is out of work.But he has an advantage.He has been

driving for ten years and has never broken any traffic rules.So he is seeking a chance that takes full advantage of his driving skills. 申请者 申请职位 46.Linda A.PAINTER 47.Mr.Smith B.FULL TIME DRIVER

48.Miss Maggie C.VETERINARIAN ASSISTANT 49.Jack D.AIR HOSTESS 50.Mr.John E.TEACHER F.COOK

答案:46.E 47.C 48.D 49.A 50.B 第三部分 写作(共两节,满分40分) 第一节:基础写作(共1小题,满分15分)

假如你是王亮,星期一放学后搭公车回家,目睹以下情景;

1.一位年轻妇女坐在车门附近,她的宠物狗违反公交规章也占了个座位。 2.中途一个老人拄着拐杖上了车。 3.妇女并没有把狗抱开让座。

4.其他乘客很生气,最后你把自己的座位让给老人。 写作内容

1.请按内容要求写一篇日记,日记的格式及开头已经给出; 2.必须包括所有内容要点,但不要逐条译成英语。 写作要求

只能使用5个句子表达全部的内容。 评分标准

句子结构准确,信息内容完整连贯。 March 12th,Monday

Today I witnessed an unbelievable incident when I took a bus home. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 参考范文:

March_12th,Monday

Today_I_witnessed_an_unbelievable_incident_when_I_took_a_bus_home._On the bus,a woman was sitting near the bus door with a dog occupying one seat next to her,which broke the bus regulations obviously.When the bus stopped,at the next stop,an old woman got on the bus with a stick in her hand.To our surprise,neither did the woman offer her seat to the old,nor did she move her dog away from the seat.Seeing this,all the passengers were angry including me.Eventually I asked the old woman to take my seat.

第二节:读写任务(共1小题,满分25分)

阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

First aid measures depend upon a victim's needs and the provider's level of knowledge and skill.Knowing what not to do in an emergency is as important as knowing what to do.Improperly moving a person with a neck injury,for example,can lead to lifelong disability.

First aid requires rapid assessment of victims to determine whether life

threatening conditions exist.One method to assess a victim's condition is known as the ABC,which stands for:

A—Airway:is it open and unobstructed?

B—Breathing:is the person breathing? Look,listen and feel for breathing. C—Circulation:is there a pulse? Is the person bleeding badly? Check skin color and temperature for additional indications of circulation problems. 写作内容

请认真阅读上面的短文,然后完成以下的任务: 1.概括短文的内容要点,该部分的词数大约30。 2.你对FIRST AID 有什么认识?

3.你认为中学生要不要了解有关FIRST AID的知识。 写作要求

你可以使用实例或其他论述方法支持你的论点,也可以参照阅读材料的内容,但不要抄袭阅读材料中的句子。

________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 参考范文:

First aid is the kind of help given to someone who suddenly falls ill or gets

injured before a doctor can be found.And it is given according to the condition of the victims.

As for a middle school student,knowing about first aid is particularly important.First,a middle school student may live alone at home or at school.If something dangerous happens to him unexpectedly,he must deal with it by

himself.Second,their parents may not know everything about first aid.They must teach them how to do first aid in emergency situations.

So it is necessary for all of us to learn about some knowledge about first aid. 看了人教版高中英语必修五Unit5练习试卷的人还看: 1.高中英语完形填空试题及答案 2.高中英语阅读专项试题

3.2022年高考英语全国Ⅰ卷试题及答案 4.高中英语完形阅读练习题及答案

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- gamedaodao.net 版权所有 湘ICP备2024080961号-6

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务